Angajaţii Institutului de Investigare a Crimelor Comunismului şi Memoria Exilului Românesc (IICCMER) au cerut, luni, printr-o scrisoare deschisă, demisia preşedintelui executiv al insitutuţiei, Andrei Dan Muraru.
Motivul invocat de angajaţi este legat de presupune practici abuzive şi discriminatorii pe care Andrei Muraru le-ar fi folosit ca reacţie la o scrisoare anterioară trimisă conducerii de către reprezentanţii IICCMER în decembrie 2012.
Angajaţii îl acuză, de asemenea, pe Andrei Muraru de tergiversarea elaborării unei strategii instituţionale pe termen mediu şi lung, dar şi de un mod de conducere autoritar.
În document, reprezentanţii vorbesc şi despre concedieri ilegale, de neacordări de concedii paternale, dar şi despre aplicarea necorespunzătoare a unor sancţiuni disciplinare.
Reamintim că în decembrie 2012, angajaţii IICCMER au trimis o altă scrisoare deschisă în care precizau că în cadrul instituţiei se primesc ameninţări şi se practică tratamente discreţionare la adresa angajaţilor.
Redăm, în continuare, integral, scrisoarea angajaţilor de la Institutul de Investigare a Crimelor Comunismului şi Memoria Exilului Românesc.
"Domnului Andrei Dan Muraru,
Preşedinte executiv al Institutului de Investigare a Crimelor Comunismului
şi Memoria Exilului Românesc.
Domnule Andrei Muraru,
Subsemnaţii, angajaţi ai Institutului de Investigare a Crimelor Comunismului şi Memoria Exilului Românesc (IICCMER), vă solicităm în mod public, prin această scrisoare, demisia şi protestăm faţă de practicile abuzive şi discriminatorii pe care le întrebuinţaţi în cadrul institutului în ultima vreme, ca reacţie a scrisorii noastre deschise din 18 decembrie 2012.
Am semnalat cu acea ocazie o serie de evenimente grave care au contribuit la deteriorarea activităţii IICCMER în ultimele luni, rugându-vă să amelioraţi situaţia. Răsp