Dacă e marți e „MasterChef”și la Evenimentul culinar. Cei trei faimoși jurați ai concursului gastronomic difuzat marțea la orele 20.30 de PRO TV, Sorin Bontea, Cătălin Scărlătescu și Florin Dumitrescu, oferă cititorilor noștri trei dintre rețetele lor proprii. Mâncăruri delicioase cu care puteți ține Postul Paștelui mult mai ușor.
Cei trei jurați de la „MasterChef”: Florin Dumitrescu, Sorin Bontea și Cătălin Scărlătescu
Florin Dumitrescu
În postul Paştelui, recomandarea mea este un preparat care se cheamă Ratatouille, pe care o găsim şi în bucătăria tradiţională românească sub numele de ghiveci. Ratatouille (ghiveci)
Ingrediente:
✔ 2 dovlecei
✔ O vânătă
✔ 2 ardei graşi
✔ O ceapă
✔ 3 căţei de usturoi
✔ cimbru şi busuioc proaspăt
✔ Roşii proaspete, bine coapte
✔ Ulei de măsline
✔ O foaie de dafin
✔ Sare după gust
Mod de preparare:
Legumele (mai puţin roşiile) se taie cuburi şi se prăjesc separat, pe rând. Se taie ceapa şi usturoiul mărunt şi se prăjesc într-un vas ce va fi introdus mai târziu la cuptor. Se adaugă în vas celelalte legume deja prăjite. Roşiile se dau pe răzătoare şi se pun peste restul legumelor, se amestecă totul foarte bine, se adaugă o foaie de dafin. Se dă la cuptor 30 minute, la foc mediu. După ce se scoate, se adaugă cimbru şi busuioc proaspăt, tocat, se amestecă bine şi e gata de servit.
Sorin Bontea
Iată o reţetă simplă, pe placul iubitorilor de scoici. Vongole Pot (1 porţie)
Ingrediente:
✔ Scoici vongole 700g
✔ Ulei măsline 60ml
✔ Ceapă 50g
✔ Usturoi 40g
✔ Roşii chery 80g
✔ Ardei iute 10-20g
✔ Pătrunjel proaspăt 20g
✔ Sare şi piper după gust
Mod de preparare:
Într-o crăticioară încinsă, se pune uleiul de măsline, se adaugă ceapa tocată mărunt, usturoiul tocat mă