Aluatul începe amestecând bine două gălbenuşuri, trei linguri de zahăr şi două treimi dintr-un pachet de unt. Obţineţi un fel de cremă care se frământă apoi cu o cană şi jumătate de făină albă.
Trebuie să obţineţi un aluat moale, pe care să-l puteţi întinde cu degetele (dacă îl lăsaţi la rece o jumătate de oră va trebui să-l întindeţi cu un sucitor). Dacă vă descurcaţi la modelat, întindeţi aluatul în tavă (tava din metal/ceramică trebuie unsă cu unt, cea din silicon nu are nevoie) şi apoi puneţi tava o jumătate de oră-n frigider, dacă nu, răciţi aluatul şi-l întindeţi cu sucitorul, să vă iasă grosimea uniform. Înainte de a pune aluatul în cuptor, înţepaţi-l cu o furculiţă, să nu se umfle. Cuptorul trebuie să fie deja fierbinte (180-190 grade Celsius).
Pentru cremă e nevoie de gălbenuşuri (două).
E nevoie de ciocolată neagră cu conţinut mare de cacao (180 grame) şi mai e nevoie de smântână dulce (400 ml).
Ciocolata şi smântâna ajung într-o oală cu fund gros şi apoi pe foc mic. Amestecaţi constant până se topeşte ciocolata. După ce-i topită, luaţi oala de pe foc, lăsaţi să se răcească puţin apoi adăugaţi gălbenuşurile şi amestecaţi bine.
Eu am mai pus în crema asta şi o gură de rom. Puteţi pune cognac sau puţin sherry. Dacă vi se pare că-i prea amară pentru gustul vostru, adăugaţi zahăr (se poate întâmpla, ciocolata neagră e amară). Turnaţi crema în aluat şi coaceţi la 174-180 de grade (un sfert de oră) până se întăreşte umplutura.
După ce am scos tarta din cuptor, am presărat peste ea nuci braziliene mărunţite cu cuţitul.
Se taie destul de uşor dar e bine să udaţi înainte lama cuţitului.
Frişca e opţională.
Adrese:
www.adihadean.ro
Facebook:https://www.facebook.com/AdiHadean
Twitter:www.twitter.com/adihadean
CITIŢI ŞI: Reţetele lui Adi Hădean. Cotlet de porc la grătar cu legume t