Încărcat cu energii pozitive, plăcut, relaxant şi nu în ultimul rând ademenitor. Aşa ar trebui să fie, după părerea specialiştilor în feng shui, locul în care corpul şi mintea trebuie să se odihnească după o zi de muncă intensă.
Expresia „feng shui” provine din dialectul cantonez al limbii chineze: feng înseamnă „vânt”, iar shui înseamnă „apă”. Tot ceea ce ţine de amplasarea obiectelor, pornind de la orientarea clădirilor în funcţie de punctele cardinale şi terminând cu mobilarea interioarelor este cuprins în arta feng shui.
Îmbunătăţeşte viaţa amoroasă
Prin intermediul acestei arte se studiază energia vitală care ne înconjoară, energie pe care chinezii o numesc Chi sau Qi. Feng Shui reprezinta arta de a aranja şi de a poziţiona obiectele astfel încât fluxul de energie să curgă nestingherit în interiorul căminului sau al spaţiului tău de lucru. „Această artă influenţează pozitiv nivelul energetic, precum şi starea generală de sănătate”, spun chinezii.
Tot ei sunt cei care subliniază că mintea şi corpul trebuie să se relaxeze după o zi de muncă, iar pentru aceasta, dormitorul - camera principala în care ne odihnim, trebuie să fie încărcat cu energii pozitive. Un dormitor încărcat de fluxul Chi „alungă insomniile şi te ajută să îşi îmbunătăţeşti viaţa amoroasă”.
Fără săgeţi secrete
Conform principiilor feng shui, usa dormitorului trebuie sa se deschida larg, într-un unghi mai mare de 90 de grade, pentru ca energiile pozitive să îşi poată face loc şi să intre în această cameră. Curăţenia, hainele aranjate în şifonier, ordinea, sunt reperele principale.
De asemenea, fără culori triste, ori tablouri cu scene de luptă, deoarece specialiştii în această artă spun că toate acestea impregneaza spaţiul cu energie negativă. Pentru a realiza o atmosferă primitoare, dormitorul ar trebui zugrăvit în culori neutre, precum