Funcţionarea acestora va fi permisă doar între 20 aprilie şi 5 mai
Direcţia Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) Braşov a anunţat că în perioada 20 aprilie - 5 mai va fi asigurat personalul sanitar veterinar şi permanenţa acestuia în toate pieţele agroalimentare şi în alte locuri special amenajate şi autorizate în care va fi valorificată carnea şi alte produse de origine animală.
Sacrificarea mieilor se va realiza în unităţi de abatorizare, autorizate sanitar veterinar pentru schimburi intracomunitare şi publicate pe site-ul ANSVSA, precum şi în locurile special amenajate şi aprobate temporar sanitar veterinar şi pentru siguranţa alimentelor pentru această perioadă. În acest sens, sunt înregistrate 11 cereri din Braşov, Râşnov, Bod Sat, Hărman, Făgăraş, Vama Buzăului, Bran Şimon, Săcele, Teliu, Rupea şi Prejmer. „Decizia din partea DSVSA Braşov privind organizarea şi amenajarea locurilor speciale pentru sacrificarea mieilor se va realiza în baza unei analize detaliate în ceea ce priveşte capacitatea de sacrificare din judeţ şi oportunitatea acordării acestora, ţinând cont de riscurile epidemiologice si cele cu implicaţii în sănătate publică”, a precizat Dorin Enache, directorul DSVSA Braşov. Funcţionarea acestora va fi permisă doar între 20 aprilie şi 5 mai
Direcţia Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) Braşov a anunţat că în perioada 20 aprilie - 5 mai va fi asigurat personalul sanitar veterinar şi permanenţa acestuia în toate pieţele agroalimentare şi în alte locuri special amenajate şi autorizate în care va fi valorificată carnea şi alte produse de origine animală.
Sacrificarea mieilor se va realiza în unităţi de abatorizare, autorizate sanitar veterinar pentru schimburi intracomunitare şi publicate pe site-ul ANSVSA, precum şi în locurile special amenajate şi aprobate temporar sani