Originară din Asia, nuca de cocos a ajuns mai întâi în România sub formă de fulgi pentru prăjituri, după care fructul palmierului de cocos a apărut şi în magazine. Cu toate acestea, beneficiile aduse de nuca de cocos sunt prea puţin cunoscute.
Bogată în substanţe minerale precum fier, potasiu, fosfor, magneziu, cupru şi seleniu, nuca de cocos este un aliment cu proprietăţi laxative, nutritive, diuretice, care are şi un rol important în îmbunătăţirea sistemului imunitar. Pentru a ne bucura de o nucă de cocos bună trebuie să o alegem pe cea mai grea şi cea mai cafenie dintre cele disponibile. Asta pentru că o nucă de cocos mai grea are mai mult suc în interior, iar culoarea cafenie arată că este proaspătă. Cele care nu mai sunt bune sunt gri ori au diverse pete. După ce am cumpărat-o din supermarket, nuca de cocos poate fi păstrată în frigider timp de două luni. După ce a fost deschisă, aceasta trebuie consumată în maximum două-trei zile.
Indicată pentru întreaga familie
Cercetările derulate de-a lungul timpului au arătat că nuca de cocos este benefică atunci când doriţi să vă menţineţi silueta sau să eliminaţi surplusul de kilograme. În plus, nuca de cocos stimulează memoria şi atenţia, contribuind atât la îmbunătăţirea sistemului nervos central, cât şi a sistemului nervos periferic, fapt pentru care este indicată persoanelor supuse stresului intelectual şi copiilor aflaţi în dezvoltare. Fructul mai stimulează sistemul imunitar şi reduce colesterolul din sânge, prevenind astfel bolile cardiovasculare. Prin conţinutul ridicat de substanţe cu proprietăţi antioxidante, dar şi prin minerale şi vitamine, consumul de nucă de cocos previne îmbătrânirea prematură a celulelor, sporind astfel longevitatea organismului.
De asemenea, graţie conţinutului ridicat în fibre şi grăsimi „bune”, nuca de cocos stimulează digestia, previne arsurile