Si pana acum se stia ca a manca prea multa friptura e nociv. Insa un studiu recent realizat in SUA a scos la iveala si de unde vine acest rau.
Conform unei cercetari publicate de jurnalul Nature Medicine, carnitina continuta este consumata de bacteriile din organism, transformata in gaz, care este convertit intr-o substanta numita TMAO, la nivelul ficatului, informeaza BBC.
In cadrul studiilor de laborator, realizate pe cobai, s-a aratat TMAO se afla in stransa legatura cu depunerile de grasime de pe peretii vaselor de sange, ceea ce poate duce la boli de inima si deces.
Practic, duce la acumularea de colesterol, a explicat coordonatorul studiului, Stanley Hazen.
Sfatul acestuia este sa fie evitate si suplimentele de carnitina, tot mai la moda, in cazul in care nu suntem vegani sau vegetarieni.
In plus, acesta militeaza pentru introducerea in dieta cat mai des a iaurtului probiotic, cu efecte bune in cazul in care carnitina este in continuare consumata, pentru ca echilibreaza bacteriile din intestine. Reducerea numarului de bacterii care se hranesc cu carnitina reduce, cel putin in teorie, si riscurile asociate consumului de carne rosie.
Desi nenumarate studii au aratat ca aceasta carne rosie este nociva, grasimile saturate si felul in care este procesata carnea nu sunt suficiente ca problemele de inima sa aparaa, a explicat coordonatorul studiului. Acesta a banuit ca riscul crescut de boli cardiace trebuie sa aiba si o alta cauza, fapt adeverit de cercetare.
Si pana acum se stia ca a manca prea multa friptura e nociv. Insa un studiu recent realizat in SUA a scos la iveala si de unde vine acest rau.
Conform unei cercetari publicate de jurnalul Nature Medicine, carnitina continuta este consumata de bacteriile din organism, transformata in gaz, care este convertit intr