Încearcă reţeta cu brânză delicioasă, în spatele căreia se află un mic secret esenţial pentru reuşita: margarina şi reţeta de mai jos!
Ingrediente
Pentru blat avem nevoie de 50g margarina, 20g amidon, 3 linguri cacao, 10 ml esenţa de vanilie, 4 ouă, 50g ciocolată topită, 1 praf de sare, 20g făină, 1 pachet praf de copt, 60g zahăr pudră.
Pentru cremă: 200g margarină margarina cu 75% continut de grasime, 500g brânză de vaci cremoasă, 2 linguri fulgi de cocos, 100g zahăr, 250ml frişcă lichida, 1 plic întăritor de frişcă.
Mod de preparare
Frecaţi gălbenuşurile cu zahărul pudra si un praf de sare, apoi adaugati ciocolata topită. Cand amestecul este omogen adaugati 50g margarina, amidonul si cacao.
La final turnati esenta de vanilie, praful de copt si faina.
Separat bateti albuşurile spumă tare şi încorporaţi-le uşor în compoziţie. Turnaţi compoziţia într-o tavă dreptunghiulară, unsă şi tapetată cu făină şi puneţi-o la copt în cuptorul bine încins, 40 de minute.
Separat, mixaţi margarina cu zahar până devine spumoasă, apoi brânza bine scursă şi nuca de cocos. Amestecaţi până se omogenizează. Adăugaţi frişca, bătută în prealabil. Adăugaţi crema de brânză astfel obţinută peste blatul răcit si o puneţi la rece.
Porţionaţi prăjitura şi decoraţi-o cu ciocolată rasă si zmeura.