Printre reţetele pentru postul Paştelui se poate număra şi o supă inspirată de bucătăria internaţională. Acrită cu oţet de mere şi îmbunătăţită cu sos de soia, această supă din legume poate fi servită rece sau încălzită. „Vegetarian Times“ ne oferă puţină variaţie la stilul de gătit cu care suntem obişnuiţi.
Ingrediente (pentru patru porţii)
- 100 de grame de soia verde (fasole mung)
- trei linguri de sos de soia
- cinci caise uscate
- două roşii tocate
- ceapă verde tăiată fin
- două linguri de oţet de mere
- o lingură de ghimbir proaspăt ras
- jumătate de dovlecel sau castravete
- un ardei iute verde tăiat fin
- două linguri de suc de lime (lămâie verde)
- două linguri de coriandru mărunţit
- puţin piper roşu
Mod de preparare
Amestecaţi fasolea mung şi sosul de soia şi lăsaţi la marinat cât timp se prepară supa.
Lăsaţi caisele în apă fiartă timp de cinci minute şi apoi scoateţi-le. Într-un blender amestecaţi caisele, roşiile, ceapa verde, oţetul, ghimbirul plus trei căni de apă, până când se omogenizează.
Transferaţi într-un vas pentru supă şi adăugaţi castravetele sau dovlecelul, ardeiul iute, sucul de lămâie, coriandrul, piperul roşu şi amestecul de fasole cu soia.
Poftă bună!
Reţetă pentru Postul Paştelui: Paella
Paella este o mâncare tradiţională specifică regiunii Valencia din Spania, care are ca ingredient principal orezul asezonat cu diverse legume. Această reţetă, care reprezintă un simbol culinar al spaniolilor, este o mâncare perfectă ce poate fi gătită şi în Postul Paştelui.
Reţetă pentru Postul Paştelui: musaca vegetariană
Piureul de cartofi înlocuieşte smântâna şi lintea se foloseşte în locul mielului într-o reţetă de musaca vegetariană, tocmai bună de p