Plângeri penale pentru cei responsabili de situaţia în care a ajuns combinatul Oltchim. Avocatul Gheorghe Piperea spune că a identificat deja societăţile care au căpuşat ani la rând Oltchim şi toate dovezile le va trimite la DNA şi DIICOT.
Piperea mai spune că la Oltchim au existat s-au comis infracţiuni pe bandă, inclusiv spălare de bani.
"Săptămâna viitoare pregătim plângeri la DIICOT şi DNA, să se ia măsuri. Acolo sunt fapte penale. Încercăm să acoperim furturile. Sunt inclusiv fapte de spălare de bani. O mare parte din contracte şi societăţi-căpuşe sunt identificate în raportul făcut public", a declarat Gheorghe Piperea.
Combinatul vâlcean Oltchim este cea mai mare unitate economică din judeţ având peste 3.000 de angajaţi. De nouă luni traversează cea mai gravă criză economică, a fost închis în vara anului 2012, a trecut printr-o tentativă de privatizare nereuşită, a fost repornit la 5% capacitate în octombrie, iar de la sfârşitul lunii ianuarie 2013 se află în procedură de insolvenţă.
Combinatul Oltchim Râmnicu Vâlcea a intrat în insolvenţă, cererea de declanşare a acestei proceduri fiind aprobată în 30 ianuarie de Tribunalul Vâlcea.
Licitaţia pentru cumpărarea pachetului majoritar de acţiuni la Oltchim a fost câştigată anul trecut de Dan Diaconescu, patronul OTV. Diaconescu nu a intrat însă în posesia titlurilor pentru că nu a plătit statului suma la care s-a angajat, respectiv 45 milioane euro. După acest eşec, statul nu a mai avansat un termen concret pentru privatizarea combinatului chimic.
Foto: Agerpres
Plângeri penale pentru cei responsabili de situaţia în care a ajuns combinatul Oltchim. Avocatul Gheorghe Piperea spune că a identificat deja societăţile care au căpuşat ani la rând Oltchim şi toate dovezile le