Jamie Oliver se foloseşte foarte mult de ingredientele naturale, iar reţetele sale vegetariene sunt delicioase, chiar dacă sunt foarte simple. Pastele sunt un ingredient simplu şi uşor de folosit în orice reţetă, chiar şi în cele pentru Postul Paştelui, dar folosirea lor într-o salată răcoritoare le transformă în ceva unic şi săţios.
Ingrediente (pentru opt porţii)
- 600 de grame de paste melcişori sau sub formă de scoici
- 6 căţei de usturoi
- 500 de grame de roşii cherry
- 500 de grame de roşii cherry galbene
- 300 de grame de măsline negre, cu sâmburii scoşi
- patru-cinci fire de ceapă verde subţire, tăiată mărunt
- un mănunchi de busuioc verde
- un castravete
- oţet din vin alb şi ulei de măsline după gust
- sare şi piper
Metodă de preparare
Pastele se fierb în apă cu sare şi cu căţeii de usturoi (cu tot cu coajă). Apoi se scurg de apă şi se trec prin jetul de apă rece pentru a opri fierberea. Usturoiul fiert se păstrează pentru sos. Pastele se pun într-un castron mare, în care se adaugă roşiile, măslinele, ceapa verde, busuiocul şi castravetele tăiat în bucăţi mai mici decât pastele. Striveşte usturoiul pentru a-l scoate din coajă şi pisează-l ca pentru mujdei. Adăugă oţet, ulei şi restul de condimentele. Toarnă sosul peste salată. Se serveşte rece.
Poftă bună!
Toate reţetele de post
Reţete pentru Postul Paştelui: Desert cu mere crocante
Există foarte multe ingrediente cu ajutorul cărora pot fi create deserturi foarte gustoase chiar şi în post. Mărul este foarte sănătos şi bun nu numai în plăcinte, ci şi copt cu puţin zahăr pe deasupra. Un astfel de desert cu un gust inconfundabil, tocmai bun pentru Postul Paştelui, este recomandat de celebrul Jamie Oliver.
Reţete pentru Postul Paştelui: salată de cartofi n