Pentru fanii preparatelor din carne de vită, o friptură suculentă şi fragedă din pulpă de viţel. Durează ceva până e gata, dar merită!
Ce vă trebuie?
La o bucată de circa 300 g pulpă de viţel, mai aveţi nevoie de următoarele (cantităţi orientative):1 ceapă albă medie;2 lujeri de ţelină;un morcov potrivit;50 mL saké („rachiu” din orez – se găseşte la Real);150 mL Cabernet Sauvignon sec;4 linguriţe de muştar de Dijon;2 linguri de pătrunjel uscat;½ linguriţă piper mixt (alb, negru, roşu, verde) proaspăt râşnit;½ linguriţă sare;1 linguriţă bicarbonat de sodiu alimentar (carbonat acid de sodiu sau NaHCO3 – pentru cunoscători);2 linguri de ulei de măslnie;Pentru garnitură:4 – 5 cartofi potriviţi;50 g unt;100 g iaurt grecesc gras (10% grăsime);sare după gust (în Ardeal aveţi voie să puneţi în piure şi ½ linguriţă de zahăr ).
Cum procedaţi? Citeste in continuare …
Pentru fanii preparatelor din carne de vită, o friptură suculentă şi fragedă din pulpă de viţel. Durează ceva până e gata, dar merită!
Ce vă trebuie?
La o bucată de circa 300 g pulpă de viţel, mai aveţi nevoie de următoarele (cantităţi orientative):1 ceapă albă medie;2 lujeri de ţelină;un morcov potrivit;50 mL saké („rachiu” din orez – se găseşte la Real);150 mL Cabernet Sauvignon sec;4 linguriţe de muştar de Dijon;2 linguri de pătrunjel uscat;½ linguriţă piper mixt (alb, negru, roşu, verde) proaspăt râşnit;½ linguriţă sare;1 linguriţă bicarbonat de sodiu alimentar (carbonat acid de sodiu sau NaHCO3 – pentru cunoscători);2 linguri de ulei de măslnie;Pentru garnitură:4 – 5 cartofi potriviţi;50 g unt;100 g iaurt grecesc gras (10% grăsime);sare după gust (în Ardeal aveţi voie să puneţi în piure şi ½ linguriţă de zahăr ).
Cum procedaţi? Citeste in continuare …