Printre legumele folosite la reţetele de post, nu trebuie uitate nici vinetele. Chiar dacă nu este sezonul lor, iar gustul special ne aduce aminte de sfârşitul verii şi de zacusca bunicii, o reţetă din sudul Italiei şi îmbunătăţită de Jamie Oliver poate fi preparată şi în Postul Paştelui.
Ingrediente (pentru patru porţii)
- ulei de măsline
- două vinete mari, tăiate în cuburi (destul de mari)
- cinci roşii mari, coapte, tăiate bucăţi
- o ceapă mică roşie, curăţată şi tăiată fin
- doi căţei de usturoi tăiat mic
- o legătură de pătrunjel tăiat fin
- două linguri pline cu capere sărate, clătite, înmuiate şi scurse de apă
- 100 de grame de măsline verzi, fără sâmburi
- o linguriţă rasă de oregano uscat
- sare şi piper
- două-trei linguri de oţet
- opţional, 100 de grame de migdale, puţin prăjite
Mod de preparare
Într-o tigaie mare toarnă ulei de măsline şi căleşte vinetele cu oregano şi sare, timp de 4-5 minute.
Când vinetele sunt călite şi aurii pe fiecare parte, adăugă ceapa, usturoiul şi pătrunjelul şi mai lasă pe foc încă 2-3 minute. Dacă vinetele devin puţin uscate mai poţi adăuga ulei.
Adagă în amestec caperele scurse de apă şi măslinele şi presară pe deasupra oţetul. Atunci când tot oţetul s-a evaporat, adăugă roşiile, condimentează după gust şi lasă amestecul la înăbuşit aproape 15 minute, până când se fierbe.
Se serveşte cu pătrunjel proaspăt pe deasupra şi cu migdale.
Poftă bună!
Toate reţetele de post
Reţete pentru Postul Paştelui: cartofi prăjiţi cu rozmarin şi sare de lămâie
Această reţetă de post poate fi servită atât pe post de garnitură, cât şi ca gustare. Este un mod foarte interesant de a transforma banalii cartofi prăjiţi în ceva apetisant. Reţeta recomand