Inspectorii de la Comisariatul Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor Prahova au întocmit o listă de recomandări şi sfaturi care să vă ferească de neplăceri la cumpărăturile pe care le faceţi pentru masa de Paşte
Astfel, mielul, peştele, ouăle, vopseaua de ouă, vinul şi produsele de patiserie trebuie să îndeplinească atât anumite condiţii de depozitare, cât şi un aspect care să nu vă dea nimic de bănuit.
Recomandări pentru consumatori:
CARNEA DE MIEL
-cumpăraţi carne numai din locuri şi spaţii special amenajate;
-carnea trebuie să fie ştampilată cu ştampila sanitar-veterinară;
-carnea să fie elastică şi să nu prezinte suprafaţa lipicioasă şi urât mirositoare;
-carnea achiziţionată se va transporta în condiţii igienice cât mai rapid şi se va depozita la temperaturi de refrigerare, respectiv 0-4 grade C.
PEŞTELE
-la cumpărare verificaţi dacă peştele proaspăt prezintă următoarele modificări: solzi care se desprind uşor, corpul acoperit cu mucus urât mirositor, branhii de culoare cenuşie sau brună. În aceste cazuri, peştele este alterat şi poate prezenta un pericol pentru sănătatea consumatorilor.
-peştele proaspăt trebuie păstrat şi expus la comercializare în vase cu gheaţă, fiind parţial acoperit cu fulgi de gheaţă.
OUĂ
-evitaţi achiziţionarea ouălor din locuri şi spaţii neamenajate şi neautorizate în acest scop;
-nu cumpăraţi ouă a căror coajă este crăpată, murdară sau spartă;
-la spargere, ouăle nu trebuie să prezinte albuşul tulbure sau amestecat cu gălbenuşul;
Verificaţi data durabilităţii minimale inscriptionată pe ambalaj, în cazul ouălor ambalate sau pe un afis alăturat, împreună cu alte informaţii precum categoria de calitate, categoria de greutate , o menţiune a metodei de creştere.
VOPSEA DE OUĂ
-cumpăraţi vopsea de ouă numai din spaţii autorizate;
-