Slătinenii au început pregătirile pentru Sărbătorile Pascale. Drept dovadă, carmangeriile şi pieţele din judeţ sunt de la zi la zi din ce mai pline şi angajaţii spun că fac faţă din ce în ce mai greu valurilor de clienţi dornici să se aprovizioneze din timp pentru masa de Paşte.
Cu toate că până la Paşte mai este mai bine de o săptămână, slătinenii au început deja să ia magazinele la rând pentru a găsi cele mai bune oferte. De asemenea, în pieţele din localităţile oltene ai loc cu greu să arunci un ac. Cele mai căutate produse sunt: carnea de miel, ouăle, vopselele pentru ouă, dar şi verdeţurile.
„Am făcut deocamdată o analiză a pieţei, am căutat în principal carne de miel şi ouă. Sincer, n-am văzut prea multe oferte, iar ceea ce am găsit mi s-a părut extrem de scump, mai ales carnea de miel, care ajunge la 20-30 de lei pe kilogram. Mai aştept până săptămâna viitoare, când cred că o să apară mai multe oferte şi la costuri mai reduse. Deocamdată am luat peşte pentru Florii, pentru a evita cozile din week-end”, a explicat un slătinean aflat la cumpărături în Piaţa Zahana.
Tot în căutarea unui raport bun calitate-preţ pentru masa de Paşte s-a aflat şi o tânără care a cumpărat ouă şi vopsea pentru acestea.
„Nu am rude la ţară şi nu am de unde să iau ouă pentru Paşte. Am găsit ouă cu 25 de bani bucata şi vopsea cu 30 de bani. M-am gândit să le cumpăr de acum, pentru că de săptămâna viitoare o să fie nebunie, toată lumea o să se lupte în primul rând pentru ouă, dar şi pe celelalte produse specifice acestei sărbători”, crede aceasta.
Carnea de curcan, alternativă pentru miel sau ied
Preţul mult prea piperat al cărnii de miel i-a determinat pe mulţi slătineni să opteze pentru ied, care ajunge şi el la 15-25 de lei. De asemenea, pentru a economisi câţiva lei, mulţi slătineni şi-au propus să cumpere animalele vii