Direcția Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor Alba a instruit medicii veterinari oficiali din cadrul circumscripţiilor sanitare veterinare şi pentru siguranţa alimentelor din județul Alba prin care au fost aduse la cunoștință măsurile care trebuiesc întreprinse în această perioadă precum și condițiile pe care trebuie să le îndeplinească centrele provizorii de sacrificare a mieilor.
Aceste cerințe au fost aduse ulterior la cunoștința primăriilor care administrează centrele de sacrificare a mieilor prin intermediul medicilor veterinari oficiali.
Sacrificarea mieilor destinați consumului familial în perioada premergătoare sărbătorilor Pascale se va face numai în centrele de sacrificare temporară și în abatoarele autorizate sanitar veterinar.
În perioada 01.04 – 04.05.2013 DSVSA Alba a dispus ca echipe mixte de control, formate din câte un reprezentant din cadrul seviciilor de Igienă și Sănătate Publică Veterinară, compartiment Siguranța Alimentelor și seviciul de Inspecție și Control, să efectueze controale în unități tip supermarket, târgurile și piețele agroalimentare, unități de procesare, abatoare și unități de vânzare cu amănuntul din județ.
La sediul Direcţiei Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor se asigură permanenţa, inclusiv sâmbăta şi duminică, între orele 8.00 – 20.00.
Consumatorii pot sesiza abateri de la normele în vigoare, înregistrate pe teritoriul judeţului Alba, la numărul de telefon 0258/835915 sau se pot adresa circumscripţiilor sanitare veterinare şi pentru siguranţa alimentelor teritoriale.
Lista circumscripţiilor sanitare veterinare şi pentru siguranţa alimentelor din judeţul Alba:
1. Circumscripţia Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor Blaj ţel. 710102;Dr.Mureşan Flaviu
2.Circumscripţia Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor Teiuş tel 8