Un document al Siguranţei consemnează că Elena Petrescu se afla la una dintre petrecerile organizate în Bucureşti, pe 1 Mai 1939, ZIUA MUNCII, pe Strada Veseliei din Ferentari. Şi nu numai atât...
Pe 1 Mai 1939, Lenuţa Petrescu, viitoarea tovarăşă Elena Ceauşescu, devenea Regina Balului. Se spune că la acest bal avea să se înfiripe cu adevărat "idila muncitorească" între ea şi tânărul comunist Nicolae.
ZIUA MUNCII.SONDAJ IRES. Românii cred că 1 Mai se aniversa mai frumos pe vremea comunismului SUMARUL ARTICOLULUI Înfiripată de ZIUA MUNCII, pe Strada Veseliei din Ferentari. Povestea de DRAGOSTE a REGINEI Balului cu TOVARĂŞUL Nicolae CEAUȘESCU | GALERIE FOTOFOTO 1FOTO 2FOTO 3FOTO 4FOTO 5
Prima întâlnire
Istoricul Ion Petcu precizează în cartea sa "Ceauşescu - un fanatic al puterii, Biografie neretuşată“ (Editura Românul, 1994), că prima întâlnire dintre cei doi ar fi avut loc mai devreme, respectiv pe 1 aprilie 1939. La acea dată, Nicolae a fost la Cercul cultural al breslei din îmbrăcăminte, "unde a fost prezentă şi tânăra Lenuţa Petrescu, ţesătoare la fabrica Jaqard“.
Pantelie Tuţuleasa, fost operator de film al familiei Ceauşescu mărturiseşte că "în acest mare cartier, cu bune şi rele, cu zile frumoase şi uneori triste, mi-am consumat 17 ani din propria viaţă. A fost o întâmplare să stau exact acolo. Eu ştiu că ea, Elena Ceauşescu, a copilărit prin partea aceea a locului, nu neapărat în Veseliei. De fapt, ei doi (ea şi Nicolae) s-au învârtit prin Uranus, Dealul Spirii, Rahovei, Ferentaria-cum îmi place mie să-i spun acelui cartier. Şi e normal să se fi învârtit pe acolo, pentru că era o zonă mai dezvoltată a muncitorilor. Acolo erau Uzinele Vulcan, Wolf, Zimmer, Ţesătoriile Reunite, Industria Iutei, Fabrica de Uleiuri Phoenix, Metalurgia Manotehnica. Era zonă industrială mai dezvoltată, solicita şi mână de lucru ieftină".