Se află în judeţul Dâmboviţa, în apropiere de Găeşti. Un monument numit Troiţa Miresei, sau Troiţa Margaretei. Nimic spectaculos, dacă în locul cu pricina nu s-ar fi întâmplat de-a lungul timpului lucruri cărora nimeni nu le-a găsit o explicaţie.
Site-urile specializate în fenomene paranormale au inclus DN 7 din judeţul Dâmboviţa pe lista locurilor bântuite. Se presupune că drumul ar fi “preferatul” fantomei miresei Margareta Ştefănescu!
Singura care şi-a pierdut viaţa
Povestea este lungă, şi continuă cu manifestări inexplicabile, potrivit localnicilor. În anul 1936, pe data de 24 septembrie, într-o zi de sâmbătă, tânăra Margareta Ştefănescu se întorcea cu maşina la Câmpulung Muscel, însoţită de soţul ei, fiul arhitectului Ion Mincu şi de părinţi. Fiica Elenei Luiza Ştefănescu şi a boierului filantrop Gheorghe Ştefănescu, unul dintre cei mai bogaţi oameni din judeţul Argeş, Margareta făcuse cununia religioasă la Bucureşti şi revenea acasă, unde servitorii tocmai încheiaseră pregătirile pentru petrecerea de nuntă de la conac. Dar fatalitate! În localitatea Găeşti, automobilul s-a ciocnit violent cu un camion al unei companii forestiere. În urma accidentului, Margareta, îmbrăcată în rochie de mireasă, a fost singura care şi-a pierdut viaţa, la numai 26 de ani, ceilalţi pasageri din maşină rămânând neatinşi.
“Nu mă lăsa singură”
A fost înmormântată la Cimitirul Bellu din Capitală. Margareta a fost așezată în sicriu îmbrăcată în rochia de mireasă, pe care se mai vedeau pete de sânge. Tragedia a intrat în legendă, şi se spune că la puţină vreme după înmormântare, Gheorghe Ştefănescu a început să-şi viseze fiica îmbrăcată în rochie de mireasă, rugându-l cu lacrimi în ochi: "Nu mă lăsa singură în Bucureşti!”.
Tatăl tinerei moarte a ridicat la locul tragediei o troiţă în memoria fiicei sale. În anii care au trecut de la tragedie, în acel loc au