de Alexandra CHEŞCU
02 mai 2013 21:47
2 vizualizari
A-A+
Drobul de miel, ciorba acră, tot de miel, ouăle roşii (sau colorate), cozonacul, pasca, sarmalele sunt doar câteva dintre bunătăţile care îşi fac loc cu generozitate pe masa de sărbătoare a românilor la fiecare praznic al Învierii Domnului. Sunt tradiţionale, sunt gustoase şi iubite de mulţi dintre ai noştri. Cu toate acestea, de sunt făcute în casă, aşa cum se cuvine, din moşi strămoşi, ele necesită multe pregătiri prealabile, deci se dovedesc a fi consumatoare de timp. Şi numai cine nu ştie cum e treaba cu programul încărcat poate spune că are timp berechet, pentru pregătit masa de sărbătoare. Curăţenia de Paşti este doar una dintre activităţile de primăvară, o familie tânără, lipsită de abilităţi culinare sau de ajutorul mamei ori al mamei soacre trezindu-se că, de nu cumpără nişte drob gata făcut, şi vrea musai să aibă ceva proaspăt gătit pentru masa festivă, nu prea are ce pune pe masa de sărbătoare.
O situaţie extremă, e drept, însă cum avem convingerea că există şi astfel de probleme, iată două soluţii simple pentru o cină interesantă. Cele două idei, adoptate de la elveţieni, sunt specifice serilor de iarnă, dar pot fi aplicate cu succes şi la noi, în orice anotimp, oferind o alternativă gustoasă, sănătoasă, fără bătăi de cap şi extrem de interesantă la orice sărbătoare sau într-o seară ce se vrea un succes.
nraclette, sau cum să faci un grătar ultra interesant - personajul principal al acestei mese este brânza. Brânza care i-a făcut celebri pe elveţieni şi care au inventat un dispozitiv special pentru a o topi şi "răzui" peste cartofii copţi din farfurie. Deşi dispozitivul cu pricina mai există încă, pentru a face masa şi mai interesantă a fost inventat aparatul de Raclette, un grătar electric, cu un "cuptor" încorporat care simplifică la maxim prepar