Specialiştii de sănătate publică din Ministerul Sănătăţii fac o serie de recomandări privind consumul de alimente în perioada sărbătorilor de Paşte.
Persoanele care au postit în ultima perioadă trebuie să evite să reia brusc o alimentaţie bogată în grăsimi, prăjeli sau în produse din carne tocată, deoarece acestea pot cauza probleme digestive.
„Această alimentaţie trebuie evitată, pe cât posibil, şi de persoanele care suferă de afecţiuni difestive, respectiv gastrită sau ulcer, afecţiuni hepatice sau pancreatice. Bolnavii care suferă de diabet nu trebuie să întrerupă tratamentul indicat de doctori. Printre alimentele pe care ar trebui să le ocolească cei care au probleme cu inima se numără cele bogate în grăsimi sau cele sărate”, se arată într-un comunicat de presă al Ministerului Sănătății.
Recomandările Ministerului Sănătății:
consumul moderat de alimente tradiţionale pe bază de miel, mai ales în cazul persoanelor care au ţinut post
carnea şi preparatele din carne de miel trebuie achiziţionate de la comercianţi autorizaţi care pot certifica controlul sanitar-veterinar al produselor
alimentaţia trebuie să fie diversificată şi să cuprindă, în principal, cereale, legume, fructe şi produse lactate
evitarea consumului excesiv de alcool şi a exceselor alimentare
o trecere treptată de la alimentaţia de post la cea obişnuită având în vedere zilele libere din perioada vacanţei de Paşte, pe lângă o alimentaţie corectă, specialiștii recomandă şi o hidratare corectă şi activitate fizică corespunzătoare
yahoo.news
Specialiştii de sănătate publică din Ministerul Sănătăţii fac o serie de recomandări privind consumul de alimente în perioada sărbătorilor de Paşte.
Persoanele care au postit în ultima perioadă trebuie să evite să reia brusc o alimentaţie bogată în grăsimi, prăjeli sau în produse din carne tocată, deoar