În ciuda unui sentiment aparent laic, străzile Capitalei s-au umplut încă o dată de mii de oameni cu lumânări aprinse. Învierea Mântuitorului Iisus Hristos a adus ca în fiecare alt an lumină pentru credincioşi. Circa 1.000 de oameni au răspuns tunat la afirmaţia soborului de preoţi: „Adevărat a înviat!” în cadrul slujbei de sâmbătă noaptea de la biserica pe ale cărei temelii stă pus un hrisov semnat de „Mareşal al României Ion Antonescu”.
Arşiţa mai degrabă văratică a fost brusc întreruptă sâmbătă după-amiază când norii negri au pus stăpânire pe cer, iar temperaturile au scăzut rapid, o ploaie scurtă, dar puternică răcorind tot oraşul. Vacanţa unită de 1 mai şi Paşte a făcut ca Bucureştiul să arate mai mult ca un popas decât ca o metropolă, puţinii oameni rămaşi în oraş semănând mai degrabă cu nişte sihaştrii, decât cu obişnuiţii „isterici de Capitală”.
Aşa se face că mulţimile concentrate din jurul bisericilor de sâmbătă noapte au părut o dată în plus o surpriză colorată pentru acei bucureşteni care totuşi au rămas în oraş.
„Adică să vin să ascult eu pe popii ăştia în loc să stau acasă?”, se întreba unul dintre oamenii impacientaţi din faţa bisericii unde credincioşii aşteptau să ia lumină.
În faţa bisericii Sfintii Părinţi Constantin şi Elena, aşezată chiar lângă unul dintre nodurile importante din Capitală - la intersecţia Şoselei Mihai Bravu cu Bulevardul Basarabia – a fost amenajat un podium unde cei patru preoţi care slujesc la această biserică au ţinut slujba de Înviere de Sâmbătă noaptea. Înconjuraţi de tineri cărora le sunt dascăli, de copii cărora le sunt părinţi, de apropiaţi, de oamenii din parohie şi de toţi credincioşii, cei patru părinţi au impus prin răbdare şi sobrietate un respect greu de explicat, ori de descifrat.
Totuşi, respectul cuvenit până la urmă unei astfel de situaţii a lipsit în primă fază, cât părinţii erau