Pe 17 mai, în Bucureşti şi în alte oraşe din ţară va fi sărbătorită Food Revolution Day, mişcarea pornită de bucătarul Jamie Oliver pentru a inspira şi educa oamenii în vederea adoptării unui stil de viaţă sănătos.
Mişcarea „Food Revolution” a fost iniţiată de faimosul bucătar Jamie Oliver, protagonist al unor numeroase show-uri TV culinare şi autor al unei serii întregi de cărţi, pentru a lupta cu obezitatea din şcolile americane, după succesul înregistrat în Marea Britanie prin „Ministry of Food”, cea mai amplă campanie naţională de încurajare a oamenilor să renunţe la mâncarea de tip fast food şi să se întoarcă la obiceiul sănătos de a găti. La baza acestor iniţiative stau reţetele extrem de accesibile din volumul „Jamie’s Ministry of Food” („Jamie, ministrul hranei sănătoase”, Curtea Veche Publishing, 2012) – tradus în Statele Unite ca „Jamie’s Food Revolution”, prin care Jamie Oliver vrea să demonstreze că „oricine poate învăţa să gătească în 24 de ore”.
„Food Revolution Day” este un eveniment global organizat de Fundaţia Jamie Oliver. Într-o singură zi, mii de participanţi, printre care se află părinţi, educatori, activişti, bucătari şi simpli iubitori de mâncare, se vor înarma cu instrumentele şi cunoştinţele necesare pentru a face alegeri sănătoase în viaţă. Oricine este invitat să organizeze un eveniment- fie şi o simplă cină cu prietenii – şi să îl înscrie pe pagina http://foodrevolutionday.com/, pentru a pune România pe harta lumii cu un număr din ce în ce mai mare de manifestări pentru un stil de viaţă sănătos.
Anul acesta, ca să marcheze „Food Revolution Day”, echipa Food Revolution România a pregătit o serie de evenimente culinare inedite şi concursuri de gătit pentru adepţii hranei sănătoase. La evenimente vor fi invitate personalităţi recunoscute pentru abilităţile lor culinare şi ambasadori ai unui stil de viaţă sănătos, care vor