CD-urile, costumele şi fotografiile de arhivă sunt principalele atracţii ale muzeului din Stockholm. Deşi exponatele vor atrage mii de vizitatori din toate colţurile lumii, membrii formaţiei suedeze nu le vor oferi fanilor bucuria de a-i revedea împreună.
Printre punctele forte ale muzeului se numără şi hologramele datorită cărora fanii vor putea să cânte hiturile formaţiei şi să-şi descarce imaginile favorite pe conturile de pe internet. „Aş fi încântat să aflu ce şi cum s-a întâmplat, chiar dacă aş urî formaţia ABBA, a spus Bjorn Ulvaeus, membrul fondator al trupei, citat de Reuters.
Astăzi în vârstă de 68 de ani, Ulvaeus a spus că deschiderea muzeului nu anticipează reuniunea trupei, în ciuda pariurilor care s-au făcut după ce Agnetha Faltskog a dat de înţeles că grupul ar putea reveni în atenţia publicului, în formula consacrată.
„După cum ştiţi, noi nu ne-am mai reunit, deci profit de această ocazie pentru a vă spune că acest lucru nu se va întâmpla“, a continuat Ulvaeus.
Trupa ABBA, compusă din Agnetha Fältskog, Benny Andersson, Björn Ulvaeus şi Anni-Frid Lyngstad, s-a remarcat în 1974 când a câştigat concursul Eurovision cu hitul „Waterloo“. Pentru a reaminti de succesul de atunci, muzeul are o platformă disco a anilor '70 în care vizitatorii pot dansa, se pot înregistra şi pot lua un loc în faimosul elicopter ce a apărut pe coperta albumului „Arrival“.
Pereţii muzeului sunt acoperiţi cu imagini din articole şi fotografii din ziare, mailuri de la fani şi capturi video. Vizitatorii au şansa de a pătrunde în culise, pentru a admira discurile de platină şi de aur ale artiştilor. Inspirat de la marele hit, „Ring Ring“ al trupei, muzeul include şi un telefon roşu al cărui număr îl au doar cei patru membri care promit să sune din când în când, pentru a discuta cu fanii.
ABBA a fost unul dintre cele mai b