Muzeul Naţional al Satului "Dimitrie Gusti" din Capitală sărbătoreşte, între 17 şi 19 mai, 77 de ani de la înfiinţare, prilej cu care vor fi organizate acţiuni în scopul educării tinerilor şi readucerii în conştiinţa colectivă a activităţilor legate de strategia de dezvoltare a instituţiei.
Potrivit unui comunicat remis MEDIAFAX, cu acest prilej vor fi sărbătoriţi şi ctitorii Muzeului Naţional al Satului "Dimitrie Gusti", Şcoala Sociologică de la Bucureşti, Dimitrie Gusti şi Gheorghe Focşa.
Astfel, pe 17 mai, va fi organizat un program dedicat ctitorilor Muzeului Satului, lăcaş de cultură devenit o emblemă de identitate naţională şi un reper cultural internaţional, prilej de descoperire şi cunoaştere a istoriei şi patrimoniului muzeului.
Evenimentul se încadrează într-un şir de acţiuni organizate de muzeu în scopul educării tinerilor şi readucerii în conştiinţa colectivă a activităţilor legate de strategia de dezvoltare a muzeului, de la înfiinţare şi până astăzi, precum şi organizarea şi promovarea acestui program în contextul expoziţiei permanente în aer liber (expoziţii, demonstraţii ale meşterilor populari, spectacole muzicale, coregrafice, de teatru şi poezie, lansări de carte).
Pe 18 mai, Muzeul Naţional al Satului va sărbători alături de alte muzee din ţară şi din Europa Ziua Internaţională a Muzeelor, însă, din motive de protejare a patrimoniului, instituţia nu va fi deschisă noaptea, ci după un orar adaptat. Programul cuprinde micro-expoziţii, spectacole de muzică şi poezie, lansări de carte, teatru, ateliere de creaţie interactive, team-building-uri, concursuri şi alte evenimente.
Astfel, între orele 18.00 şi 19.00, va avea loc concertul extraordinar susţinut de Tudor Ungureanu şi Ansamblul Ştefan Vodă Căpriana, din Republica Moldova, iar între orele 19.00 şi 21.00 se va desfăşura expoziţia de fotografie realizată în colab