Multor gospodine li s-a întâmplat, probabil, să-şi facă provizii consistente, pentru a descoperi ulterior că legumele sau fructele, pe care ştiau că le au bine depozitate, sunt stricate. Pentru cei care se confruntă cu astfel de probleme, medicul osteopat american Joseph Mercola oferă câteva sfaturi pentru o mai bună depozitare a produselor.
LEGUME
Ceapa - Pune ceapa în dresuri şi separă-le prin noduri. Astfel, în afară de faptul că arată amuzant, ca o decoraţiune inedită pentru cămară, ceapa va rezista până la opt luni.
Ceapă verde – Taie ceapa şi pune-o într-o sticlă de plastic uscată, pe care să o ţii în congelator. Asigură-te că ceapa verde nu este umedă înainte de a o depozita, pentru a nu îngheţa.
Cartofi – Cel mai important este să nu îi ţii la un loc cu ceapa, pentru că se vor strica mai repede.
Ciuperci – Ţinute într-o pungă de hârtie, într-un loc uscat sau în frigider, ciupercile vor rezista mai mult. Evită să le păstrezi în plastic.
Verdeţuri – Înveleşte-le într-o folie de plastic sau într-o pungă sigilată cu un elastic şi pune-le la congelator.
Roşii – Nu le depozita în pungi de plastic, pentru că se vor strica mai repede. Ţine-le departe de soare, cu codiţele în sus.
Salata – Pune-o într-un bol acoperit cu folie de plastic, iar deasupra aşază un prosop de hârtie, care va absorbi orice umezeală.
FRUCTE
Căpşuni - Prepară un amestec din oţet şi apă (o cantitate de zece ori mai mare de apă decât cea de oţet). Trece căpşunile prin amestec, scurge-le, clăteşte-le şi pune-le în frigider. Soluţia este suficient de diluată, aşa că nu-ţi face griji că se va simţi gustul oţetului. Astfel, zmeura rezistă mai mult de o săptămână, iar căpşunile aproape două săptămâni.
Banane - Înfăşoară cozile de la banane cu o folie de plastic, pentru a rezista cu 3-5 zile mai mult decât de obicei.