Reţeta "Belezdrugă" este specifică din Ardeal şi este foarte gustoasă.
Ingrediente:
· untură sau ulei
· ceapă
· brânză de oaie frământată cu sare
· slănină sau cârnaţi
· făină de mălai sub formă de cir de mămăligă (conţinutul acela subţire care se obţine înainte de a mesteca mămăliga sau o mămăligă foarte subţire)
Citeşte şi Reţetă bănăţeană: Ceapă umplută ca la Caransebeş
Mod de preparare:
Se căleşte ceapa, se pun cârnaţii sau slănina, bine prăjite, după care se toarnă cirul fiebinte amestecat cu brânza, se lasă câteva minute la foc, după care se serveşte cu murături, preferabil varză murată sau castraveţi muraţi.
Vizulizaţi galeria foto de mai sus pentru a vedea etapele de pregătire ale reţetei.
Tradiţii culinare
Această reţetă a fost inclusă în proiectul “Descoperă tradiţiile culinare româneşti” derulat de agenţia de relaţii publice, Russenart Communications în parteneriat cu brandul Arpis. Proiectul îşi propune să promoveze în perioada februarie-noiembrie reţetele culinare româneşti din diferite regiuni istorice în restaurantele din Bucureşti. Reţeta de "Belezdrugă" a fost primită de la Pensiunea Valea Mariilor din satul Valea Marea şi a fost preparată de bucătarii restaurantului Casa Oprescu (Parcul Tineretului).
Citeşte şi Reţetă bănăţeană de Paşte: Stufat de miel la tigaie
Reţeta "Belezdrugă" este specifică din Ardeal şi este foarte gustoasă.
Ingrediente:
· untură sau ulei
· ceapă
· brânză de oaie frământată cu sare
· slănină sau cârnaţi
· făină de mălai sub formă de cir de mămăligă (conţinutul acela subţire care se obţine înainte de a mesteca mămăliga sau o mămăligă foarte subţire)
Citeşte şi Reţetă bănăţeană: Ceapă umplută ca la Caransebeş
Mod de preparare:
Se căleşte ceapa, se pun cârnaţii sau slănina, bine prăjite, după care se toar