Prin vocea lui Robert Cazanciuc, ministrul Justiţiei, Consiliul Superior al Magistraturii a anunţat joi seara, cu o zi mai devreme decît termenul fixat, rezultatele audierilor de miercuri şi joi ale candidaţilor pentru şefiile de la Pachetul General şi de la DNA.
Toţi cei desemnaţi de fostul ministru interimar al Justiţiei, Victor Ponta, au primit aviz pozitiv.
Unii, precum Laura Codruţa Kovesi, cu unanimitate de voturi.
Alţii, precum Marius Niţu, cu majoritate de voturi.
Că a fost cu unanimitate sau doar cu majoritate, din punct de vedere practic n-are nici o importanţă.
Are importanţă faptul că toţi cei de pe listă au primit aviz pozitiv din partea CSM.
La finele arătării cearşafului însîngerat care a fost emisiunea Sinteza zilei de miercuri seara, în care Victor Ponta a fost convocat pentru a dovedi că, deşi are o relaţie cu Traian Băsescu, a rămas, totuşi, virgin din punct de vedere USL-ist, s-a dat legătura, ca la transmisiile etapei de la Radio, lui Mircea Badea. Pentru acest Romică Ţociu plin de el însuşi ca o butelcă cu must care n-a devenit vin, a fost un prilej de a-şi exprima părerea că Tiberiu Niţu nu e bun de procuror general.
De ce?
Cică l-ar fi văzut el, Mircea Badea, vorbind în faţa CSM.
Reacţia lui Mircea Badea nu e singulară între gurnaliştii români. Caracterul public al audierilor, dar mai ales, pasiunea chibiţărească pusă de mulţi confraţi în chestiunea numirilor la Parchete, au făcut ca un moment strict profesional – audierile de la CSM – să se transforme într-un spectacol popular, la îndemîna tuturor părerilor, în genul întrecerilor la fotbal, care dau prilejul întregului Popor să se pronunţe asupra felului în care a prestat fiecare jucător de pe teren, asupra indicaţiilor date de antrenor, asupra componenţei echipei.
Ar fi fost normal ca Victor Ponta, fie şi pentru că e de profesie procuror, să-