Pacaleli in farfurie: Salata Caesar sau o friptura de vita cu garnitura-care preparat are mai multe calorii? Salatele par alegerea cea mai buna la restaurant atunci cand tinem dieta, dar, in realitate, undele dintre acestea au mai multe calorii decat o friptura cu garnitura, atrag atentia nutritionistii. "Salata" inseamna pentru multi dintre noi mancare de dieta, fiindca o asociem cu un numar mic de calorii si de grasimi, ba, mai mult, multi romani o considera unul dintre preparatele care ne satura cel mai putin, potrivit unei statistici recente. Aceasta perceptie este total gresita, mai ales la restaurant. De fapt, o salata Caesar-preparata din salata verde (Eisberg, de obicei), patratele de piept de pui si parmezan, cu un sos alb din ulei de masline, mustar si ou- aduce organismului aproximativ 600 de kilocalorii si 36 de grame de grasimi, scrie Adevarul.
Mergi in weekend la gratar? 5 sfaturi ca sa nu faci cancer din cauza modului in care pregatesti carnea. Tipul de carne, perioada de marinare, dar si modul de gatire pot transforma o masa delicioasa intr-o adevarata bomba cu ceas pentru sanatate. Expertii ne sfatuiesc cum sa pregatim friptura pe gratar, ca sa nu ne imbolnavim de una dintre cele mai grave forme de cancer. "Studiile arata ca dietele bogate in carne rosie sau procesata cresc riscul cancerului de colon", explica Alice Bender, nutritionist la Institutul American pentru Cercetarea Cancerului. Pericolul de imbolnavire poate fi evitat urmand cinci pasi simpli. Alegeti cu grija tipul de carne pe care urmeaza sa-l frigi pe gratar. Vita, porcul sau mielul, arata cele mai recente descoperiri, sunt principalii responsabili de cresterea riscului de a face cancer de colon, la fel si tipurile de carne procesata, precum crenvurstii, informeaza Doctorulzilei.ro
Teiul, ceaiul care iti asigura un somn linistit. Ai un somn agitat si nu te poti od