Magie pură. De asta au avut parte timișorenii care au umplut până la refuz duminică seara malurile Begăi, în centrul orașului. Concertul de Ziua Europei organizat de Filaronica Banatul a început cu un șir de caiace care au trecut sportivii CSS1 Timișoara purtând drapelele tuturor țărilor membre, pe selecțiuni din ”Linia maritimă Onedin” – Suita Spartacus de Aram Haciaturian.
Ce a urmat, a fost o oră care a ținut spectatorii în senzații tari: pe lângă oi butaforice lansate la apă, au avut parte de lebede care au valsat, pisici, un șoarece imens, o farfurie zburăroare și chiar o cerere în căsătorie reală, în direct, la scenă deschisă. Plus opt soliști și 100 de muzicieni.
Concert-maistrul filarmonicii, Cătălina Costin, a fost cerută de soție în aplauzele spectatorilor. Îmbrăcată în Șeherezada, Cătălina a fost vioara întâi în suita simfonică omonimă de Rimski-Korsakov. Interpretarea ei de pe ponton a fost completată de un dans – luptă al bărcilor, iar învingătorul, nimeni altul decât logodnicul de câțiva ani al tinerei, a venit în fața orchestrei, a îngenunchiat pe ponton, și i-a pus violonistei inelul pe deget, cerând-o oficial de soție, în aplauzele pline de încurajări din public. Ca să își implinească dorința, tânărul arhitect Cristi Trincă a reușit să se ”infiltreze” ca figurant în spectacolul lui Gârboni, alături de ceilalți 100 de voluntari și sportivi. El a avut rolul sultanului Shahriar.
În programul prezentat de directorul Filarminicii Banatul, Ioan Coriolan Gârboni au fost lucrări de A. Haciaturian, N. Rossi, J. Strauss, Andrew Lloyd Webber, Rimski-Korsakov, G. Rossini, J.Last și, pe final, ”Pinii din Roma”, ai lui Ott. Respighi și ”Luminile orașului”. Gârboni a făcut glume, primarul Nicolae Robu a ajuns la timp și a ținut un discurs scurt în care a vorbit despre cum Timișoara trebuie să ajungă Capitală Culturală a Europei, prefectu