După ce francezii au arătat cu degetul spre abatorul din România, în scandul cărnii de cal vândută drept carne de vită în Europa, specialiştii din industrie au elaborat o nouă listă a ingredientelor, mai puţin apetisante, presărate în bucate. Arsenicul din bere şi părul de şobolan din ciocolată sunt doar două dintre secretele păstrate de marii comercianţi.
Arsenic
Una dintre cele mai puternice substanţe chimice, arsenicul, era folosit în trecut ca depilator pentru îndepăratarea părului din zonele intime. Treptat, industria gastronomică i-a schimbat utilitatea şi l-a transformat într-un element culinar. Chiar dacă a fost descoperit în orez, suc şi apă, furnizorii nu au luat nicio măsură împotriva acestei substanţe folosite, în Roma Antică, pe post de otravă. Mai nou, cercetătorii germani au descoperit urme de arsenic şi în bere. Pentru a scăpa de materia vegetală şi resturile de drojdie, producătorii folosesc sisteme de filtrare cu diatomit, o rocă sedimentară silicioasă care conţine fier şi metal. Din cauza acestui proces, oamenii consumă bere cu arsenic, susţin specialiştii care recomandă băuturile nefiltrate.
Părul uman
Deşi sunt parte integrată a proteinelor şi au devenit esenţiali pentru funcţionarea sistemului imunitar, nu toţi aminoacizii au aceeaşi componenţă. L-Cysteine, unul dintre elementele folosite pentru a prelungi durata de valabilitate a produselor, aşa cum este pâinea, poate fi găsit în penele de raţă şi pui, dar şi în părul uman. Cele mai mari cantităţi de păr folosite pentru a produce L-Cysteine provin din China, relatează publicaţia „The Guardian“. Pentru a evita neplăceri, specialiştii îi sfătuiesc pe consumatori să cumpere pâine de la brutăriile locale.
Antigel
Specialiştii avertizează că nu orice tip de băutură răcoritoare conţine glicol, adică antigelul folosit în industria auto, cosmetică şi farmaceutică. Pr