Ingrediente: 6 linguri branza de vaci slaba; 6 mere maricele; 1 lamaie; 5 linguri zahar; 3 oua; 2 linguri unt; 2 linguri nuci macinate; 1 lingura gris; 1 lingurita praf de copt; Sirop de fructe.
Mod de preparare: Merele se spala si se dau prin razatoare. Se amesteca branza de vaci cu galbenusurile, zaharul si coaja rasa de la lamaie pana nu se mai simte zaharul, apoi se adauga si nucile, grisul si praful de copt stins in zeama de la lamaie. Albusurile se bat spuma, se adauga apoi merele rase, iar la sfarsit adaugam si compozitia cu branza. Se ia o tava si se unge cu unt sau forme individuale de sufleu (ar trebui sa iti iasa 10-12 portii in functie de dimensiunea formelor). Se da la cuptor, la foc mediu timp de 20-30 de minute, verificand din cand in cand. Se serveste fierbinte, cu sirop de fructe deasupra.
Pofta buna!
Ingrediente: 6 linguri branza de vaci slaba; 6 mere maricele; 1 lamaie; 5 linguri zahar; 3 oua; 2 linguri unt; 2 linguri nuci macinate; 1 lingura gris; 1 lingurita praf de copt; Sirop de fructe.
Mod de preparare: Merele se spala si se dau prin razatoare. Se amesteca branza de vaci cu galbenusurile, zaharul si coaja rasa de la lamaie pana nu se mai simte zaharul, apoi se adauga si nucile, grisul si praful de copt stins in zeama de la lamaie. Albusurile se bat spuma, se adauga apoi merele rase, iar la sfarsit adaugam si compozitia cu branza. Se ia o tava si se unge cu unt sau forme individuale de sufleu (ar trebui sa iti iasa 10-12 portii in functie de dimensiunea formelor). Se da la cuptor, la foc mediu timp de 20-30 de minute, verificand din cand in cand. Se serveste fierbinte, cu sirop de fructe deasupra.
Pofta buna!