Fundaţia „Prietenii Deltei“ a trimis un memoriu către autorităţile centrale pentru a solicita oprirea lucrărilor efectuate pe plaja din localitatea Sulina, singurul oraş din Delta Dunării.
ONG-iştii cer ca procurorii să verifice legalitatea actelor administrative adoptate şi emise de Administraţia Rezervaţiei Biosferea Delta Dunării, dar şi de autorităţile locale din Sulina. Ei solicită, de asemenea, anularea licitaţiei care a condus la declanarea procedurii de infringement şi respectarea legislaţiei în vigoare.
„Marţi, 14 mai 2013, SC C&C Investitii şi Consultanţă SRL Bucureşti s-a reapucat, după scandalul public şi mediatic din anul 2012, de construcţie, deschiderea unui bar. Este un BEACH BAR amplasat pe pasarela acvatică, pasarela pietonală de utilitate publică de recreere, realizat fără să deţină autorizaţie de construcţie, iar decizia a etapei de încadrare emisă de ARBDD, prezentată de SC C&C Investitii si Consultantă SRL Bucureşti este cea anulata prin ordinul Ministrului Mediului şi Schimbarilor Climatice, doamna Rovana Plumb, în anul 2012“, spun reprezentanţii ONG-ului.
Investiţie europeană
Lucrările pe plaja Sulina au început în toamna anului 2009. Proiectul prevede amenajarea unui punct de prim ajutor, construirea unor căsuţe unde se vor comercializa articole de plajă, două locuri de joacă pentru copii, o scenă din lemn şi două pontoane în lungime de 50 de metri.
De asemenea, în cadrul proiectului s-a construit un drum de acces spre plajă.
În cadrul acestui proiect demarat pe una dintre ultimele plaje virgine din ţara noastră, Consiliul Local Sulina a pus la dispoziţie terenul de 3,5 hectare. Pe timpul executării lucrărilor, terenul a fost predat Consiliului Judeţean Tulcea.
În ianuarie 2011, Comisia Europeană a avertizat România pentru a doua oară, după ce acest proiect de d