Uniunea Europeană Banat din România lider de proiect în cadrul Programului IPA de Cooperare Transfrontalieră România-Republica Serbia, Axa prioritară 3.3 Promovarea activităților ”people to perople”, cu titlul ”Banatul Istoric, Spaţiul Intercultural Româno-Sârb”, alături de partenerii din Serbia – Comuna Literară Vârseț - Knjizevna opstina Vršac (KOV) și Liceul “Borislav Petrov Braca” Vârseț și România – Centrul de Cultură şi Artă al Judeţului Timiş și Muzeul Satului Bănăţean Timişoara, a anunțat începerea activităților publice (conferințe, tabere pentru tineri, festivaluri de etnografie și folclor, work – shop de artă) în România și Serbia, pe perioada mai 2013 – mai 2014.
În cadrul proiectului Alte activități, respectiv întâlnirile de lucru, documentarea revistei bilingve ”Petru Cârdu”, ca și informarea ritmică pe site-ul de proiect, au fost demarate încă din decembrie 2012 și pot fi găsite pe www.uefromania.ro. Proiectul se derulează în perioada decembrie 2012 – mai 2014 li are ca scop realizarea, bazată pe proiectele tranfrontaliere şi acţiunile comune ale partenerilor, România şi Serbia, unei dezvoltări socio-economice echilibrate şi susţinute a regiunii România-Serbia”. Proiectul include activităţi comune pentru grupurile ţintă (în general persoanele care locuiesc în Timişoara şi Vrsac), având ca rezultat îmbunătăţirea dezvoltării sociale la nivelul regiunilor-graniţă. Obiectiv specific al proiectului este îmbunătăţirea accesului la cultură a populaţiei din regiunea transfrontalieră.
Uniunea Europeană Banat din România lider de proiect în cadrul Programului IPA de Cooperare Transfrontalieră România-Republica Serbia, Axa prioritară 3.3 Promovarea activităților ”people to perople”, cu titlul ”Banatul Istoric, Spaţiul Intercultural Româno-Sârb”, alături de partenerii din Serbia – Comuna Literară Vârseț - Knjizevna opstina Vršac (KOV) și Liceul “Bo