Bucureşti, 24 mai 2013 – METRO Cash & Carry România anunță încheierea primei categorii din etapa de calificare a competiției culinare METRO Chef. Patru echipe au fost desemnate finaliste, privind categoria bucătărie de evenimente.
În perioada 20 - 23 mai, 10 echipe formate dintr-un bucătar și un ajutor de bucătar s-au întrecut în preparate specifice bucătăriei de evenimente și au beneficiat de sesiuni de pregătire în cadrul primei categorii a competiției METRO Chef 2013.
Cele mai apreciate patru echipe s-au calificat în marea finală: Restaurant Club Divino din Galați (prin reprezentanții săi, Vasile Covaci și Mihai Lungu); Restaurant Belvedere din Brașov (prin reprezentanții săi, Ioan Florescu și Daniel Buzea); Restaurant Chandellier din Eforie Nord (prin reprezentanții săi, Ovidiu Chirametli și Daniel Ioan); Restaurant Jinx din Ploiești (prin reprezentanții săi, Laurențiu Hairadin și Cristian Chirilă).
Cele 16 preparate au fost evaluate de către un juriu format din specialiști de la Centrul de Pregătire în Gastronomie METRO Cash & Carry Romania și de către Chefi recunoscuți la nivel național și internațional:
Nicolae Lică – Executive Chef JW Marriott Bucureşti; Oana Titica - Redactor Revista Good Food; specialişti METRO Cash & Carry România: Patrick Guibet – Executive Chef METRO Cash & Carry România; Silvia Ailincăi – Pastry Chef METRO Cash & Carry România; Constatin Eremia – Executive Sous Chef METRO Cash & Carry România.
Etapa de calificare continuă cu patru categorii, în funcție de specificul gastronomic:
Categoria bucătărie românească – 11-12 iunie, 18 – 19 iunie Categoria bucătărie internaţională – 9-10 iulie, 16-17 iulie Categoria bucătărie de catering/ food solutions – 20-21 august, 27-28 august Categoria bucătărie italienească – 09-10 septembrie, 11-12 septembrie
Marea f