Ploaia care a căzut în această dimineaţă la Bistriţa nu a speriat cele 25 de echipe participante la concursul de gătit, organizat de municipalitatea bistriţeană în Pădurea Schullerwald.
Fiecare echipă care a pregătit gulaş în Pădurea Schullerwald spune că a adus un ingredient "secret", care îi va propulsa pe locul I în cadrul concursului, al cărui mare premiu este un ceaun.
Băcătarii au adus de la carne marinată în ţuică şi dată prin miere şi până la ingrediente exotice, toate cu scopul de a oferi cel mai bun gulaş. Primăria Bistriţa a pus la dispoziţia fiecărei echipe, lemne de foc, carne de porc, carne de vită şi cartofi, restul ingredientelor fiind aduse de participanţii la concurs.
"Am pregătit un gulaş de carne de vită şi porc. Ingredientele speciale sunt secrete. Sigur vom câştiga, căci doar noi suntem la putere", spune un tânăr.
"Am pregătit o tocăniţă, gulaş. Secreta e reţetă, nu v-o spunem. Nimic nu dezvăluim. E prima dată când participăm de la şcoala noastră. Reprezentăm Colegiul Tehnic Grigore Moisil. Sperăm să câştigăm, avem cea mai bună reţetă şi cel mai bun gulaş", spune o participantă la concursul de gătit.
"Pregătim un gulaş cu o reţetă foarte specială, cu miere, carne pusă la marinatîn ţuică de prună. Restul ingredientelor nu le spunem. În gustul final se va simţi ceva special, ţuica şi mierea dau un gust dulce acrişor, foarte-foarte bun", spune un alt participant.
"Am pregătit un gulaş unguresc cu o reţetă tradiţională foarte veche. Bunica mea o are de la o vecină unguroaică. Am folosit şi un ingredient secret, care este o pastă de ardei special făcută pentru gulaş", spune o altă participantă la concurs.
Fiecare echipă a trebuit să pună la dispoziţia municipalităţii 30 de porţii, însă un număr mic de bistriţeni s-a încumetat să participe la acest eveniment, dată fiind vremea schimbătoare, care a dat bătăi de