Coastele astea nu-s costiță, nu-s scăriță, sunt mai degrabă piept de porc (au și os și cartilagiu).
Le găseşti mai des pe grătare decât altfel. Am pentru voi o reţetă simplă pentru o mâncare gustoasă, săţioasă (recomand activitatea fizică şi cu această ocazie), spectaculoasă în simplitatea ei. Iată:
● Am amestecat în mojar puţină sare, piper, coajă de lămâie, chimen, curry şi puţin zahăr. Am presărat peste coaste acest amestec, am stropit carnea cu oţet balsamic şi am lăsat-o câteva minute să se odihnească.
● Am topit o lingură de untură de raţă (mi-a rămas mai multă de la un confit făcut în decembrie, o păstrez în frigider şi o folosesc uneori) şi am pus carnea în tigaie.
● După cinci-şase minute am întors carnea pe partea cealaltă şi am turnat puţină apă peste ea. Putea să fie supă, n-am avut.
● Am acoperit tigaia cu un capac şi am lăsat-o aşa, pe foc mic, timp de 35 de minute.
● Am dat un jet de apă unor ciuperci (în mod normal le curăţ cu un burete, astea erau cam murdare).
● Am fript rapid ciupercile tăiate- n sferturi, am pus peste ele conţinutul unei conserve de fasole (fără apă) şi câteva roşii cherry. După trei minute am stins focul.
Adrese:
www.adihadean.ro
Facebook:https://www.facebook.com/AdiHadean
Twitter:www.twitter.com/adihadean
(Text apărut în "Evenimentul culinar", publicaţie exclusiv print, ce se distribuie lunar împreună cu Evenimentul zilei)