Marţi seara va fi anunţat câştigătorul cooking show-ului de la Pro TV. Cei şase finalişti vor fi supuşi unor probe-surpriză şi vor avea pe mână un restaurant, o zi întreagă.
Au gătit pe Bricul Mircea, în vârf de munte, dar şi la botezul fetiţei lui Mihai Petre. Au avut de-a face cu ingrediente-surpriză sau au fost eliminaţi pentru că nu au ştiut să cureţe peşti vii. 24 de concurenţi au intrat în bucătăria „Masterchef“, dar numai şase dintre ei au trecut de probele draconice la care au fost supuşi şi au ajuns în marea finală a celui de-al doilea sezon al show-ului, transmisă marţi, la Pro TV de la 20.30.
Ana Rotaru, Mihai Toader, Aida Parascan, Nicuşor Coroamă, Maria Pop şi Alexandru îşi vor pune pentru ultima oară celebrele şorţuri, dar numai unul dintre ei va câştiga titlul de Masterchef şi marele premiu de 50.000 de euro.
Concurenţii vor deschide seara cu o probă „în deplasare“, la un restaurant din Capitală. Ana, Alex, Nicuşor, Mihai, Maria şi Aida au primit săptămâna trecută sarcina de a-şi alege fiecare câte două ajutoare în bucătărie, dintre colegii lor eliminaţi până acum, pentru a putea duce la bun sfârşit proba din restaurant.
Fiecare finalist transformat în chef va simţi presiunea dintr-un restaurant care funcţionează toată ziua la capacitate maximă, cum e să pregăteşti farfurii pe bandă rulantă, dar şi cum e să găteşti pentru vedetele care şi-au anunţat prezenţa în restaurant: Cabral, Mircea Solcanu sau Amalia Enache.
Marele câştigător, dar şi următorii doi clasaţi vor fi aleşi în urma altor probe pline de surprize şi emoţii.
Cine sunt finaliştii celui de-al doilea sezon
Ana Rotaru (23 de ani), este din Chişinău, însă locuieşte în Bucureşti. A învăţat să gătească urmărind reţete pe internet sau la televizor. Îi plac fructele de mare şi prepară midii de două ori pe săptămână. Ambiţia ei este să se întoarcă în Chişin