Michael Pollan, autorul lucrării „The Food Rules“ ce conţine 64 de reguli în domeniul gastronomiei, atrage atenţia persoanelor care adoră să mănânce la restaurante. Specialistul îi sfătuieşte pe aceştia să nu comande friptură prea bine făcută şi să evite restaurantele care nu au meniuri sezoniere, potrivit „The Telegraph“.
Preparatele, deşi sunt gătite în bucătărie, nu sunt la fel de sănătoase ca cele făcute în casă, susţine Pollan. Scriitorul îi sfătuieşte pe cei din jur să acorde o atenţie deosebită alimentelor pe care le consumă, explicând că, la un moment dat, şi el a fost atras de mirajul bucatelor servite de restaurantele fast-food. „Dacă aţi petrece câteva ore în bucătăria unui local, aţi rămâne uimiţi de cantităţile impresionante de unt folosite“, explică Pollan. „În adolescenţă, zi de zi, mâncam un cheeseburger, o porţie de cartofi prăjiţi şi beam o bere. Rezultatul? Cântăream cu 30 de kg mai mult decât acum“, a adăugat scriitorul.
Specialistul crede că oamenii nu ar trebui să se simtă vinovaţi atunci când mănâncă în oraş, dar ar trebui să acorde atenţie frecvenţei cu care fac acest lucru. „Astăzi, nu se mai face diferenţa între mesele festive şi cele obişnuite. În America, o treime din totalul copiilor mănâncă, în fiecare zi, la restaurantele tip fast-food“, punctează Pollan.
Întrebat dacă şi-ar mai dori să încerce un meniu de la McDonald’s, Polland susţine că a trecut peste această ispită şi că a încercat să-i predea băiatului său o lecţie similară. Acum trei ani, Pollan a mers la un restaurant McDonald’s, acelaşi pe care îl vizita cu fiul său în anii copilăriei, sperând că băiatul va fi dezgustat de preparatele servite. Contrar credinţelor sale, băiatul şi-a comandat câteva aripioare de pui şi a fost chiar încântat de opţiunea sa. „Trebuie să înţelegem că pentru generaţia tânără aceste preparate amintesc de anii copilăriei“, a exp