Raed Arafat, secretarul de stat din cadrul Ministerului Sănătăţii, a declarat că Serviciul de Ambulanţă Dolj trebuia să execute misiunea şi să o transporte pe femeia bolnavă de cancer de la Craiova la Constanţa.
O femeie în vârstă de 41 de ani a fost adusă la sfîrşitul săptămânii trecute, cu ambulanţa, de la Constanţa la Spitalul de Urgenţă din Craiova. Starea femeii s-a înrăutăţi, iar familia a hotărât să o ducă acasă, doar că medicii de la Serviciul de Ambulanţă Dol, însă aceştia au refuzat categoric acest lucru şi au spus sus şi tare că legea nu le permite aşa ceva."Pacienta nu era un caz de urgenţă. Legea nu ne permite ca noi să o transportăm acasă. Şi chiar dacă o duceam la spitalul din Constanţa riscam să nu fie primită la urgenţă şi băteam 500 de kilometri degeaba până acolo", a spus Iulia Stănculescu, directorul medical al Serviciului de Ambulanţă Dolj.
„Este o minciună”
Rade Arafat a declarat că pacienta trebuia dusă cu ambulanţa de la Craiova la Constanţa.„Este o minciună. Serviciul de Ambulanţă Dolj trebuia să execute misiunea. Pot să vă spun că noi cu Ambulanţa Dolj avem probleme. Asta este a doua problemă după ce au fost sancţionaţi pentru că nu au trimis o ambulanţă să intervină la un accident pentru că era în afara judeţului lor”, a declarat Secretarul de Stat din cadrul Ministerului Sănătăţii.
Florinel Bădulescu,şeful Clinicii de Oncologie Craiova, a găsit o ambulanţă de la o firmă privată, care, contra sumei de 1.500 de lei, o va transporta pe femeie acasă. "Am apelat la o ambulanţă privată, care nu este înregistrată la Casa de Asigurări, deci nu putem primi decont pentru a o putea transporta pe femeia de 41 de ani la Constanţa. Mi-au promis că dacă plătim transferul, ei îl fac. Ne-au redus de la 2.000 de lei la 1.500 de lei. Dar familia nu are bani, aşa că ei vor plăti 500 de lei şi eu 1.000 de lei