Sute de timișoreni au demonstrat, de 1 iunie, că sunt ”mereu copii”. Ei au participat la evenimentul omonim organizat de patru puștoaice de clasa a XI-a din Timișoara. Cortul alb amenajat în fața Muzeului de Artă din Piața Unirii a fost toată ziua un furnicar.
De la ora 14, participanții s-au delectat cu mai multe ateliere: foto, face painting, board games ( moara, rummy, șeptică ș.a) , jocuri de grup (ce obișnuiau să fie rutina zilnica a parcurilor de pretutindeni) și o olimpiadă a copilăriei. La masa de jocuri s-au așezat copii care abia merg la școală și tineri care au terminat școala de ceva timp. Raul, un absolvent de liceu a jucat Remy cu Daniel, un puști de clasa I, pe care l-a cunoscut ”la locul faptei”. Dacă cel mare spune că joacă în mod constant celebrul joc de societate, cel mic a povestit că el a învățat Remy ”de la o doamnă mai în vârstă”.
”Copilăria e o stare de spirit”
”Copilăria e o stare de spirit, nu neaparat o vârstă” – spune Ioana, o studentă care a descoperit la standul elevelor jocuri de care își amintește cu plăcere. ”E ciudat să vezi că azi copiii nu mai au aceleași pasiuni. Îmi amintesc de mine acum 10 – 15 ani, ieșeam în spatele blocului cu copiii vecinilor și ne juca toată ziua. Alergam, băteam mingea, seara aveam diverse jocuri ”sociale” în program. ”Nu te supăra frate” era în topul preferințelor când vine vorba de jocuri de seară, pe banca de lângă bloc. La școală ne jucam ”Mingea popoarelor” sau ”Rațele și vânătorii” ori săream elasticul”, povestește tânăra.
Adulții și-au amintit ce-i face să se simtă copii
Mai mulți voluntari au pictat ore în șir fețele copiilor de vârsta grădinței aduși de părinți sau bunici la Festivalul Mereu Copil. În timp ce pruncii erau colorați pe fețe, părinții au fost invitați să scrie pe coli mari când se simt ei înșiși copii. ”Când văd baloane colorate și multe, multe