Considerat de secole principala capitală artistică a Europei, orașul are tot ce-și poate dori un iubitor de plăceri: arhitectură spectaculoasă, piațete și grădini fermecătoare, cafenele și restaurante primitoare.
Plină de culoare, etalând un cult pentru obiectul frumos şi pentru trecut, Florenţa n-are rival. Destinul vechii urbe Firenze, traversate de râul Arno, peste care tronează Ponte Vecchio, cu magazinele lui de bijuterii şi cu restaurantele ce atrag turiştii ca un magnent, este sinonim cu destinul tulburat al familiei Medici. Florenţa este opera ei.
Ce înseamnă astăzi oraşul? În primul rând, leagănul Renaşterii. Muzeu labirintic, care te cheamă mereu înapoi, Florenţa ascunde poveşti despre alchimişti şi secrete din alte timpuri, despre mărirea şi decăderea omului. Acolo se află Galeria Uffizi, Palazzo Pitti, Capela Brancacci etc. Michelangelo, Fra Angelico, Botticelli, Dante, Machiavelli sunt câteva dintre numele ce fac parte din istoria fără pereche a oraşului. Marele dom din centru, cea de-a patra catedrală ca mărime din Europa, este mijlocul unei lumi pestriţe, cu piaţete, clădiri unicat şi sculpturi stradale, care invită la visare. Când ajungi în oraş, intri într-un vis.
Noaptea la Palazzo Vecchio
Un vis luminos, cu privelişti de care nu te mai desparţi niciodată, cu gelaterii irezistibile, cafenele cochete şi chelneri zâmbăreţi, cu buticuri dichisite, în care e imposibil să nu găseşti ceva care să-ţi fie pe plac. Un vis cu Grădina Boboli, în care gardurile vii, tăiate în forme alambicate alternează cu eleştee şi fântâni impresionante.
Se află chiar în spatele Palatului Pitti, moştenire lăsată de aceeaşi familie Medici. Nu uitaţi de la Palazzo Vecchio, aflat chiar lângă Galeriile Uffizi. Şi bine ar fi să-l vizitaţi pe înserat, atmosfera misterioasă, cu aer ocult, sigur vă vor lăsa o impresie de neuitat. În inima Toscanei, Florenţa