Patru bloggeri culinari vor readuce în atenţia gurmanzilor români reţetele boiereşti de altădată, în cadrul unui proiect desfăşurat în luna iunie.
Bloggerii Cristina Mazilu (chez.mazilique.com), Cristian Borod (bucatarmaniac.ro), Teodora Rogobete (Teoskitchen.ro) şi Alice Ciobanu (alice-albinutza.blogspot.ro) vor explora bucătăria tradiţională din Transilvania, Moldova şi Oltenia, între 5 şi 31 iunie, conform unui comunicat al Transavia, remis redacţiei.
În cadrul campaniei „În căutarea reţetelor boiereşti, pe meleaguri româneşti”, bucătarii vor afla cum se preparau, cândva, mâncărurile servite la Palatul Brukenthal din Avrig, la Conacul Polizu din Iaşi, la Castelul Haller din Ogra, Mureş, şi la Conacul lui Maldăr, Horezu. De exemplu, la Conacul Polizu, una din reţetele preferate ale boierilor era puiul cu smântână.
Proiectul este derulat de compania Transavia, furnizor al Casei Regale a României şi îşi propune să readucă în atenţia oamenilor gastronomia vremurilor de altădată şi obiceiurile unor familii nobiliare “care au îmbogăţit patrimoniul ţării noastre cu valori culturale importante”, se arată în comunicatul remis redacţiei.
De asemenea, din martie până în decembrie, gurmanzii pot degusta 40 de reţete româneşti vechi, din toate regiunile ţării, promovate prin proiectul „Descoperă tradiţiile culinare româneşti”, derulat de agenţia Russenart Communications.
Patru bloggeri culinari vor readuce în atenţia gurmanzilor români reţetele boiereşti de altădată, în cadrul unui proiect desfăşurat în luna iunie.
Bloggerii Cristina Mazilu (chez.mazilique.com), Cristian Borod (bucatarmaniac.ro), Teodora Rogobete (Teoskitchen.ro) şi Alice Ciobanu (alice-albinutza.blogspot.ro) vor explora bucătăria tradiţională din Transilvania, Moldova şi Oltenia, între 5 şi 31 iunie, conform unui comunicat al Transavia, remis redacţiei.
În cadrul