Această reţetă de tochitură este specifică din Ardeal şi este foarte gustoasă.
Ingrediente:
230 gr de ceafă de porc
150 gr de ulei
140 gr de făină
50 gr de brânză de burduf
Citeşte şi Reţetă ardelenească: Tocăniţă de mangaliţă cu varză murată
1 ou
3 gr de usturoi
sare, piper, boia de ardei dulce
Mod de preparare:
Vizualizaţi galeria foto de mai sus pentru a vedea etapele de pregătire ale reţetei.
Ceafa de porc condimentată cu sare şi piper se taie bucăţele şi se căleşte bine în uleiul încins. La final, se adaugă usturoi şi boia şi se ia de pe foc.
Între timp, se pregăteşte o mămăligă care se aşează pe un platou, peste ea se pun două felii din brânză de burduf, la mijloc un ochi făcut la tigaie şi alături carnea cu puţină grăsime lăsată prin prăjire.
Tradiţii culinare
Această reţetă a fost inclusă în proiectul “Descoperă tradiţiile culinare româneşti” derulat de agenţia de relaţii publice, Russenart Communications în parteneriat cu brandul Arpis. Proiectul îşi propune să promoveze în perioada februarie-noiembrie reţetele culinare româneşti din diferite regiuni istorice în restaurantele din Bucureşti. Reţeta de tochitură furnizată de Castelul Printul Vanator şi Dracula, din zona Turda, a fost preparată de bucătarii restaurantului Casa Oprescu (Parcul Tineretului) şi poate fi degustată în cadrul restaurantului, la un preţ promoţional.
Citeşte şi Reţetă tradiţională: Crap ardelenesc
Această reţetă de tochitură este specifică din Ardeal şi este foarte gustoasă.
Ingrediente:
230 gr de ceafă de porc
150 gr de ulei
140 gr de făină
50 gr de brânză de burduf
Citeşte şi Reţetă ardelenească: Tocăniţă de mangaliţă cu varză murată
1 ou
3 gr de usturoi
sare, piper, boia de ardei dulce
Mod de preparare:
Vizualizaţi galeria foto de mai