Odată cu mult aşteptatele zile de concediu vin şi tentaţiile culinare, care pot ruina eforturile de a vă menţine silueta. Dieta din concediu trebuie să conţină alimente uşoare, bogate în nutrienţi şi sărace în grăsimi.
Nutriţioniştii vă sfătuiesc ca în vacanţă să evitaţi alimentele prăjite şi cele procesate, precum alunele, floricelele, seminţele sau cipsurile şi, în egală măsură, prăjiturile, care, pe lângă faptul că îngraşă, sunt şi foarte perisabile în această perioadă.
Vizualizaţi galeria foto de mai sus pentru a afla care sunt alimentele pe care le puteţi consuma în concediu fără să vă faceţi griji pentru siluetă.
Micul dejun poate fi format din cereale şi fructe sau lactate semi-degresate şi pâine cu secară sau pur şi simplu din fructe de sezon.
La prânz se poate consuma peşte sau carne preparată proaspăt pe grătar, însă carnea nu trebuie consumată singură, ci însoţită de salate sau de legume preparate pe grătar. Atenţie însă la sosul pentru salată! Acesta nu trebuie să abunde în maioneză şi nu trebuie folosit în exces.
Cina poate să conţină salate, brânzeturi mai puţin sărate, lactate fermentate ori mâncăruri pe bază de peşte şi legume. Peştele trebuie ales cu mare grijă, mai ales dacă e preparat de către turişti, pentru că este un aliment foarte perisabil, care poate provoca toxiinfecţii alimentare severe.
“Salatele nu trebuie să fie singura formă de glucide şi fibre prezente la masă. Cartofii în coajă, ciupercile, dovleceii, vinetele şi roşiile pot fi preparate la fel de bine pe grătar, iar gustul lor este unic. Acestea nu trebuie să fie foarte bine făcute sau arse pentru că crusta care se formează la suprafaţa lor conţine produşi de oxidare completă şi mult fum, toate substanţe cancerigene”, spune nutriţionistul Lygia Alexandrescu, de la Natural Silhouette.
Desertul ideal se poate consuma ca gustare între mese şi cons