Preocuparea pentru viata sanatoasa a devenit in ultimii ani mai mult decat un trend. Raw vegan-ismul (dieta pe baza de alimente crude, proaspete), vegetarianismul si alte forme sofisticate de alimentatie par a castiga teren, renuntarea la carne fiind una dintre constantele acestor stiluri de viata.
Totusi, cat de sanatos este pentru organism sa renuntam definitiv la carne? Studiile consultate de Listverse par a da un raspuns negativ acestei intrebari. Citeste mai jos cateva dintre motivele pentru care nu ar trebui sa devii vegetarian.
Corpul nostru este conceput pentru alimentatia cu carne
In 2003, cercetatorii au stabilit ca stramosii nostri consumau carne inca de acum 2,5 milioane de ani. Cu alte cuvinte, carnea a facut dintotdeauna parte din alimentatia oamenilor. Ba mai mult, organismul nostru nu se aseamana cu cel al animalelor ierbivore. De exemplu, nu detinem capacitatea de a descompune celuloza si nu avem tractul intestinal atat de complex dezvoltat ca la ierbivore.
Carnea a dus la dezvoltarea creierului uman
Observand mai multe specii de primate, s-a constatat ca, in cazul lor, dimensiunea creierului creste odata cu marimea corpului. Insa acest aspect nu se regaseste si la oameni.
In plus, creierul nostru are o complexitate ce nu poate fi explicata inca. Conform unui studiu din 2011, toti acesti factori s-ar datora tocmai consumului de carne.
Oamenii de stiinta din Spania au cercetat un craniu vechi de 1,5 milioane de ani si au identificat semne de malnutritie, conditie asociata unei alimentatii sarace in carne.
Si alte primate consuma carne
Un argument al vegetarienilor este acela ca oamenii sunt singurele primate care consuma carne. O informatie falsa, avand in vedere ca in 1960, Jane Goodall a observat cimpanzei care vanau si mancau alte animale in sal