În incinta Aeroportului Internaţional din Timişoara se fumează când pe ascuns, când pe faţă, în barul „El Pablo”, deşi acest lucru este strict interzis de ani buni. Cunoscut ca „barul lui Popoviciu”, în realitate, localul „El Pablo” este administrat de vărul acestuia, Cristian Iga.
Chiar dacă, în mod oficial, în Aeroportul Internaţional „Traian Vuia” din Timişoara nu se mai poate fuma din 2009 şi peste tot, inclusiv în barul „El Pablo”, sunt semne cu fumatul interzis, unii ţin prea mult la clienţii fumători. Directorul Aeroportului Timişoara, Dan Idolu, susţine că deşi nu simte miros de fum venind dinspre „El Pablo”, ar putea exista persoane care să mai şi fumeze aici.
Idolu: „Nu neg că s-ar putea ca cineva să mai şi fumeze”
Barul „El Pablo”, care a ajuns în posesia vărului lui Alin Popoviciu, în 2011, în urma unei licitaţii mai mult decât dubioase şi la o chirie modică, este împărţit în două compartimente. Unul pentru nefumători, iar altul în care cine vrea fumează pe propria răspundere. Între cele două părţi nu există nici măcar o uşă sau o banală perdea care să le separe. „Şi în acel bar sxistă exhaustoare, personalul de acolo, ce deserveşte barul, ar trebui să aibă grijă să nu se fumeze. Mie nu-mi miroase a fum şi eu nu sunt fumător. Aş simţi imediat. Barul nu poate fi împărţit în două: în fumători şi nefumători, pentru că nu se poate fuma în Aeroportul Internaţional Timişoara decât în spaţiile special amenajate pentru acest lucru. Pe vremuri, până în 2009, erau două incinte separate. Eu nu am văzut pe nimeni să fumeze, nu neg că s-ar putea ca cineva să mai şi fumeze, există mulţi fumători şi unii sunt indisciplinaţi”, ne-a declarat Dan Idolu, directorul Aeroportului Internaţional „Traian Vuia” Timişoara.
Popoviciu: „Nu este afacerea mea şi nu mă interesează”
Deşi nu figurează în acte şi nu este trecut nici la Registrul Comerţului,