Român sunt numărate, președintele controversat al ICR și-a dat ieri demisia Sursa: RAZVAN VALCANEANTU
După ce a tăiat şi a spânzurat în răstimpul cât a condus ICR ca pe propria moşie - de pe 11 septembrie 2012 – inventând motive şi demiţând oameni competenţi, roata se întoarce şi raportul financiar depus de ICR este catalogat drept „o fiţuică”. Comisiile de afaceri externe şi cultură ale Senatului au cerut Biroului Permanent al Senatului revocarea sa. La scurt timp, a venit demisia lui, urmată de cea a vicepreşedintelui Horia Gârbea.
Realizări „majore”
Andrei Marga pleacă de la conducerea ICR, prezentându-şi drept realizări majore toate deciziile aberante care au clătinat puternic instituţia, discreditând-o în ultimele luni.
Din septembrie şi până acum, Marga a reuşit câteva performanţe remarcabile:
● Deşi prioritară ar fi trebuit să rămână activitatea în afara ţării şi propagarea culturii româneşti în mediile cele mai importante din centrele culturale ale lumii, preşedintele ICR a înfiinţat filiale ICR în diverse colţişoare din România, pe ideea să ducem cultura la Ciorogârla, nu la New York.
● A reuşit discreditarea imaginii României prin înlocuirea directoarei de la ICR Paris, Katia Dănilă, după ce ea reuşise performanţa extraordinară de a obţine statutul de ţară invitată pentru România la Salon du Livre din acest an, generând un scandal care a reverberat în presa internaţională. În scrisoarea care-i însoţeşte demisia, Marga îşi trece cu tupeu la bile albe „participarea la târguri majore de carte...”
● A înlocuit prin măsuri ilegale toţi directorii de institute importante, conform unui plan aflat în desfăşurare, decapitând pe rând New York, Paris, Budapesta, Lisabona, ce erau urmate acum de Madrid şi Istanbul.
● Va rămâne în istorie pentru faptul că a vrut să promoveze peste tot în lume faptul că Transilvania a inventat calo