Odată cu împlinirea vârstei de 20 de ani, metabolismul îşi încetineşte activitatea. Masa musculară scade, iar în locul ei apar celulele adipoase. Când nu facem sport, este important să consumăm alimente care să accelereze procesele metabolice, conform Business Insider.
“Metabolismul este un proces ce presupune transformarea mâncării în energie pentru corp”, spune Heather Bauer, fondatorul Bestwed, un serviciu care promovează mâncarea sănătoasă în rândul consumatorilor. Astfel, câştigarea şi pierderea în greutate sunt strâns legate de procesele metabolice.
Până la 20 de ani, organismul arde caloriile chiar şi atunci când nu facem sport sau nu consumăm alimente sănătoase. După această vârstă, metabolismul îşi încetineşte activitatea, iar singura modalitate prin care ne putem ţine sub control greutatea este o alimentaţie care stimulează procesele metabolice.
Vizualizaţi galeria foto ataşată pentru a citi despre alimentele care accelerează metabolismul.
Odată cu împlinirea vârstei de 20 de ani, metabolismul îşi încetineşte activitatea. Masa musculară scade, iar în locul ei apar celulele adipoase. Când nu facem sport, este important să consumăm alimente care să accelereze procesele metabolice, conform Business Insider.
“Metabolismul este un proces ce presupune transformarea mâncării în energie pentru corp”, spune Heather Bauer, fondatorul Bestwed, un serviciu care promovează mâncarea sănătoasă în rândul consumatorilor. Astfel, câştigarea şi pierderea în greutate sunt strâns legate de procesele metabolice.
Până la 20 de ani, organismul arde caloriile chiar şi atunci când nu facem sport sau nu consumăm alimente sănătoase. După această vârstă, metabolismul îşi încetineşte activitatea, iar singura modalitate prin care ne putem ţine sub control greutatea este o alimentaţie care stimulează procesele metabolice.
Vizualizaţi galeria f