Au fost desemnate cele patru echipe finaliste ale categoriei „bucătărie românească”, din etapa de calificare a competiţiei Metro Chef 2013, derulată în perioada 11-12 iunie şi 18-19 iunie, la Centrul de Pregătire în Gastronomie Metro Cash & Carry România – aflăm dintr-un comunicat al organizatorilor.
„Unsprezece echipe de bucătari şi-au demonstrat creativitatea şi talentul şi s-au întrecut în pregătirea unor preparate cu specific românesc. În plus, toţi concurenţii au beneficiat de sesiuni de pregătire în domeniul culinar”, cu ajutorul specialiştilor din juriul competiţiei.
Suntem informaţi că printre cele patru echipe care au impresionat juriul şi s-au calificat în marea finală se numără şi cea compusă din reprezentanţii restaurantului de la „Popas Bucovina” din Suceviţa, Asavei Florin şi Filimon Daniel. „Concurenţii au fost evaluaţi de un juriu format din experţii de la Centrul de Pregătire în Gastronomie, împreună cu invitaţii speciali ai categoriei, cum ar fi: Horia Vîrlan, maestru bucătar şi consultant în domeniul gastronomic, Nicolae Lică, executive chef JW Marriott Bucureşti, Oana Titică, redactor la revista Good Food, Georgiana Ilie, Food Editor la revista Good Food, precum şi specialişti ai companiei organizatoare.
„Preparatele româneşti trebuie reinterpretate, în special din punctul de vedere al aspectului. Bucătăria tradiţională este cu adevărat valoroasă pentru că este a noastră, este «de acasă». Consumatorii vor să regăsească gustul autentic românesc în restaurantele din ţară, dar într-un mod creativ, care să îi inspire şi să corespundă exigenţelor lor. Mă bucur să văd că bucătarii din competiţie înţeleg că românii şi-au dezvoltat cultura culinară şi îşi adaptează preparatele în funcţie de aşteptările lor” a declarat Horia Vîrlan, membru al juriului.
Etapa de calificare a competiţiei continuă până la mijlocul lunii sep