Statisticile Eurostat arată că nivelul de trai din România este cel mai scăzut din UE
Preţurile la alimente din România reprezintă două treimi din media la nivelul UE, apropiindu-se chiar de medie la brânză, lapte şi ouă, în timp ce nivelul de trai este la jumătate faţă de Europa.
Preţurile alimentelor şi băuturilor nonalcoolice în România reprezintă 67% din media UE, potrivit unui comunicat transmis de Eurostat. Totuşi, europenii o duc mai bine, având în vedere că salariul mediu brut din România, este de cinci ori mai mic decât cel de la nivelul Uniunii Europene - un român câştigă lunar 490 de euro, în vreme ce salariul mediu din Uniunea Europeană este de cinci ori mai mare – 2.200 de euro.
Totodată, dintr-un raport prezentat recent de Eurostat reiese că nivelul de trai din România, măsurat prin indicele consumului individual real per capita, este cel mai scăzut din UE, reprezentând 48% din medie. Ambele seturi de date se referă la anul 2012.
Cea mai ieftină mâncare,
în Polonia
Bulgaria se află într-o situaţie similară cu a României, preţurile la alimente reprezentând 68% din media UE în timp ce indicele nivelului de trai se plasează la 49% faţă de media europeană. În Polonia, preţurile alimentelor reprezintă 61% din media UE, cel mai redus nivel din Europa, însă indicele nivelului de trai este de 71% din media europeană. Statisticile Eurostat arată că nivelul de trai din România este cel mai scăzut din UE
Preţurile la alimente din România reprezintă două treimi din media la nivelul UE, apropiindu-se chiar de medie la brânză, lapte şi ouă, în timp ce nivelul de trai este la jumătate faţă de Europa.
Preţurile alimentelor şi băuturilor nonalcoolice în România reprezintă 67% din media UE, potrivit unui comunicat transmis de Eurostat. Totuşi, europenii o duc mai bine, având în vedere că salariul med